Wij bieden oplossingen voor Particulieren & Bedrijven.
Van Infrastructuur tot aansluiting van apparaten.
GLASVEZEL / FIBER — GRAAF & KABELWERKEN / INFRASTRUCTUUR AANLEG / FACADEWERKEN
TELECOM — DIGITALE GAS & ELEKTRICITEITMETERS — ELEKTRICHE LAADPALEN

ONZE DIENSTEN

Graaf & kabelwerken
Alles wat te maken heeft met graven, aanleggen en monteren van ondergrondse netwerken en soortgelijke werkzaamheden.
Kabelwerkzaamheden dienen met grote precisie te gebeuren want wanneer de kabels eenmaal onder de grond verdwijnen, is het herstellen van verkeerde werkzaamheden een zeer tijdrovende klus. Met onze ervaring weten wij exact welke voorbereidingen moeten worden getroffen en welke werkwijze gehanteerd moet worden om het project op de meest effectieve wijze uit te voeren.
Infrastructuur aanleg
Aanleggen van telecominfrastructuur op zowel openbare plaatsen als bedrijfsgronden als op private eigendommen. Met onze ervaring weten wij exact welke werkwijze gehanteerd moet worden om het project op de meest effectieve en kwalitatieve wijze uit te voeren.
Glasvezel fiber
FTTX; Fiber To The Exchange; het aanleggen van glasvezelkabel tussen backbones en wijkcentrales.
De snelst mogelijke kabeltechnologie waarmee signalen (lichtsnelheid) optisch door zeer dunne draden worden overgebracht. Elke onderneming heeft hier behoefte aan en wij verzorgen al deze werken, van aanleggen en montage tot aansluiting.
Facadewerken
FTTH; Fiber To The Home; het aanleggen van glasvezel tot aan de huisaansluiting.
We laten de glasvezelkabel door de gevel van het gebouw lopen. Als er al kabels van andere nutsmaatschappijen over de gevel lopen, voegen we onze fiberkabel hieraan toe. Wij installeren een verdeelkast. In grotere gebouwen kunnen we ook eerst fiber via de gevel binnenbrengen in de technische ruimte om van daaruit te vertrekken naar de verschillende wooneenheden. Vanuit dit distributiepunt wordt er een klein kabeltje aangelegd wanneer een bewoner fiberdiensten aanvraagt.
Telecom
CAI; Centrale Antenne Installatie, voor bedrijventerreinen of woningprojecten. Met onze ervaring weten wij exact welke werkwijze gehanteerd moet worden om het project op de meest effectieve en kwalitatieve wijze uit te voeren.   Zie ook Glasvezel en Facadewerken
Digitale gas- & elektriciteitsmeters
De digitale meter is een elektronische meter die je traditionele elektriciteits- of gasmeter vervangt. Net als een klassieke meter registreert een digitale meter je elektriciteits- of aardgasverbruik. Het verschil is dat een digitale meter ingebouwde communicatietechnologie bevat, waardoor hij zelfstandig je verbruikersdata voor elektriciteit of gas kan verzenden en ontvangen.   Meer info op fluvius.be/digitale-meter
Elektrische laadpalen
Een elektrische laadpaal is een laadstation voor het opladen van elektrische voertuigen. Laadpalen zijn er in twee categorieën: gewone laadpalen en snellaadpalen.
Gewoon laden (normale laadsnelheid); Deze laadmethode wordt vaak gebruikt bij normale laadpalen welke vooral thuis of bij een bedrijf gebruikt worden. Met deze laadmethode kan de accu van uw auto in ca. 6 tot 10 uur opgeladen worden. Het maximum laadvermogen bij gewoon laden ligt vaak tussen de 7.4 kW en 22 kW.
Snelladen (hoge laadsnelheid); Met de zogenoemde snellaadpalen kan de accu binnen 20 tot 50 minuten voor 80% opgeladen worden. Het maximum laadvermogen bij snellaadpalen ligt tussen de 50 kW en 350 kW, afhankelijk van de aanbieder. Deze snellaadpalen kunnen de accu echter tot maximaal 80 à 90% opladen. Dit is om de levensduur van de accu te beschermen: op hoge snelheid de accu met meer dan 80% opladen kan namelijk de conditie ervan verslechteren. Snellaadpalen staan vooral langs snelwegen of bij tankstations zodat u de accu tijdens een (lange) rit snel kunt opladen.

WAAROM ?   DAAROM !

Werken of vrijetijdsbesteding; tijd is geld.   Surfen, streamen & gamen aan de hoogste snelheid dankzij het glasvezel netwerk.   U stelt de eisen, wij zorgen voor de oplossing.